Marcadores

Wednesday, October 24, 2012

24 Οκτωβρίου 2012 Σαούλ


 


Σαούλ: Ανοίγει η πρόσβαση στα εσωτερικά βάθη της ύπαρξής σας


Ο λόγος που έχετε τόσο πολλές αμφιβολίες για την αφύπνιση της ανθρωπότητας είναι η ψευδαίσθηση που σας περιβάλλει με το πέπλο του σκότους και κρύβει από εσάς την Πραγματικότητα. Η Πραγματικότητα βρίσκεται παντού· περιλαμβάνει τα πάντα· και μέσα σε αυτήν εσείς έχετε φανταστεί ένα μη πραγματικό, κλειστό, διαιρεμένο και μοναχικό περιβάλλον – φαινομενικά πολύ πραγματικό για εσάς – όπου βιώνετε τον εαυτό σας ως απομονωμένο και μόνο, αποσυνδεδεμένο από τα πάντα, εκτός από τα ανθρώπινά σας σώματα. Και αυτά τα πολύ περιορισμένα σώματα μπορούν να απολαύσουν πολύ σύντομη και περιορισμένη διάρκεια ζωής. Η βραχύτητα της ζωής σας στην ψευδαίσθηση τονίζεται τρομακτικά από την απεραντοσύνη του ορατού σύμπαντος και από την πολύ μεγάλη διάρκεια της ύπαρξής του σε σύγκριση με την ύπαρξη του σώματός σας.


Από καθαρά επιστημονική και όχι πνευματική άποψη, η ζωή αποτελεί ένα παζλ απογοήτευσης – «Ποιος είναι ο σκοπός της στη Γη». Όλοι μεγαλώνουν και πεθαίνουν σε έναν ατελείωτο και επίπονο κύκλο της γέννησης, της ανάπτυξης και της αποσύνθεσης, και η επίγνωσή του από τον άνθρωπο δεν προσφέρει καμία απολύτως ελπίδα ή πραγματικό νόημα.

Και όμως η ζωή και η συνειδητοποίησή της δεν είναι κάτι που θα θέλατε να χάσετε. Θέλετε να διαρκέσει αυτή η κατάσταση, διότι, ανεξάρτητα από όλα τα προβλήματα που σας παρουσιάζει, παραμένει η αισθητική, η φυσική και η διανοητική ευχαρίστηση και ικανοποίηση, που την καταστούν σημαντική – η ζωή από μόνη της, όπως τα μικρά παιδιά την αντιμετωπίζουν με ενθουσιώδη τρόπο – και εσείς κρατιέστε δυνατά για να παραμείνετε σε αυτήν. Επίσης, ο καθένας από εσάς διατηρεί μέσα του μια αίσθηση, μια βαθιά ριζωμένη ελπίδα, ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτήν, το οποίο δεν θα τελειώσει μετά από τόσο σύντομο διάστημα του χρόνου και θα επιθυμούσατε να μπορείτε να το ανακαλύψετε.

Έτσι, για όσο διάστημα του χρόνου ζούσατε την ανθρώπινη ζωή, αναζητούσατε το νόημά της, όπως και το νόημα των καταστροφών που σας συνέβαιναν – ασθένειας, σεισμού, ξηρασίας, πλημμύρας, έκρηξης ηφαιστείου και θανάτου – και εφευρίσκατε τους τρομερούς θεούς που πιστεύατε ότι επέλεξαν να σας τιμωρήσουν και τους οποίους έπρεπε να εξιλεώστε. Κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν σε τέτοιους θεούς και τους χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για δολοφονία ή ακρωτηριασμό άλλων!

Εντούτοις, πάντα υπήρχε κρυμμένη βαθειά μέσα σας η ακατάσβεστη φλόγα της Αγάπης του Θεού για σας. Για να τη βρείτε, πρέπει να πάτε βαθειά μέσα σας και να αποστασιοποιηθείτε από τις εγωιστικές αποσπάσεις της προσοχής που σας περιτριγυρίζουν. Και αυτό δεν είναι εύκολο για σας, αν και υπάρχουν πολλοί που θα σας διδάξουν πώς να το κάνετε, επειδή η πλειοψηφία εκείνων των δασκάλων έχουν χαθεί, όπως και εσείς και προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους μέσω της δικής σας επιτυχίας, εφόσον αυτή συμβεί. Όλοι σας το έχετε αναζητήσει, όμως πολύ λίγοι του έχουν βρει, επειδή οι αποσπάσεις της προσοχής της ψευδαίσθησης αποθαρρύνουν το άνοιγμα σε οτιδήποτε που δεν ανήκει σε αυτήν, σε οτιδήποτε που ο επιστημονικός συλλογισμός και η λογική αδυνατούν να αποδείξουν και να αποκαλύψουν.

Η άκαμπτη εμμονή και η τοποθέτηση δεν αρκούν και στην πραγματικότητα λειτουργούν ως φραγμός. Για να έχετε πρόσβαση στα εσώτερα βάθη της ψυχής, πρέπει να παραδοθείτε στο κενό διάστημα ανάμεσα σε σκέψεις, δηλαδή να παρατηρείτε τις σκέψεις να περνούν, δίχως να εμπλέκεστε σε αυτές. Δεδομένου ότι όλοι οι πολιτισμοί σας ενθαρρύνουν τη συνεχή συμμετοχή στο περιεχόμενο της σκέψης σας, χρειάζεται αρκετή εξάσκηση για να εξαλείψετε αυτή τη συνήθεια και να μπορείτε να αποσυνδέεστε για οποιοδήποτε διάστημα του χρόνου. Μερικοί το διαχειρίστηκαν και έγραψαν για τη θαυμάσια εμπειρία που έζησαν όταν το πέτυχαν, όμως για τους περισσότερους από εσάς αυτό παραμένει δυσπρόσιτο. Μπορείτε να πετύχετε μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης που σας ανακουφίζει από το άγχος, όμως εκείνα τα εσωτερικά βάθη κατά μεγαλύτερο μέρος παραμένουν κρυμμένα και ουσιαστικά μη αναγνωρίσιμα.

Τώρα, καθώς εντείνεται το πεδίο της θείας Αγάπης που καλύπτει και τυλίγει τη Γη, ανοίγει η πρόσβαση σε εκείνα τα βάθη της ύπαρξής σας. Η ήρεμη αίσθηση που έχετε όλοι, ότι πράγματι υπάρχει ένα δυνατό και μυστικό νόημα στη ζωή σας, διαρρέει στην επίγνωσή σας και σας ζητάει την προσοχή. Η φλόγα που καίει μέσα σας μεγαλώνει συνέχεια και η επιθυμία σας να ενωθείτε με την Πηγή της γίνεται ακαταμάχητη. Ακόμη μπορεί να φαίνεται μη πραγματικό και μη προσδιορίσιμο, όμως δεν μπορείτε να αγνοήσετε την εσωτερική κλήση που σας ενθαρρύνει να επιτρέψετε να ανοίξει ο εσωτερικός σας κόσμος και να σας δείξει πόσο πολύ αγαπιέστε και πόσο αδιαίρετοι είστε με την Πηγή όλης της ζωής.

Αυτή η Πηγή, που είναι ο ίδιος ο Θεός, έχει σκοπό να το συνειδητοποιήσετε, διότι γνωρίζει ότι η εμπειρική γνώση Του θα σας φέρει άπειρη χαρά και είναι εκείνο που επιθυμεί για σας. Η γνώση του σημαίνει ενότητα μαζί Του και με τη διάλυση της ψευδαίσθησης αφαιρείται το πέπλο το οποίο σας κρατούσε κρυμμένους από Εκείνον για τόσο πολύ καιρό. Η αφύπνισή σας είναι κοντά και είναι εξασφαλισμένη.

Με πολλή αγάπη, Σαούλ.


Κανάλι: John Smallman

Website: http://johnsmallman.wordpress.com/

Μεταφραστής: Λούντα
  

No comments:

Post a Comment

invocation

O MANUSCRITO DA SOBREVIVÊNCIA

AMUNA RA CHANNALLINGS

AMUNA RA CHANNALLINGS
στα ελληνικά

ISON + keshe

O Keshe Ζωντανά Αναφορικά με Απειλές και Επιστήμη – Full Interview


To reach the Greek subtitle,

please click upon the small square at the bottom right side of the video, when it starts and choose Greek.